ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Rekapitulace skvělých výkonů z jarní sezóny.

Sezóna zajímavějších závodů začala na dubnovém MČR nočním ve Struhařově (rozuměj u Prahy). Schované kontroly v hustníku bez reflexů a podmáčená podložka udělaly ze závodů technickou výzvu, se kterou si skvěle poradily zlaté Míša Dittrichová (D20) a Venda Horčičková (D21)! Za zmínku také stojí 5 místo chybujícího Vojty Sýkory mezi muži a 1. místo ve veteraniádě H40 Petera Glončáka. Naše výsledky najdete zde.

Rychlým přesunem se dostáváme do druhé poloviny dubna, konkrétně trojzávodu českého poháru ve sprintu a štafet v Novém Městě na Moravě. Ze sprintu jen telegraficky - Míša 3., Venda 3, Vojta 6. Zajímavých počinů jsme dosáhli také na štafetách, kde potenciál po delší době ukázal zase náš dorost, který obsadil 2 x 13. místo. Kapacitu oblastního mistrovství mezi dospělými jsme sice nenaplnili, ale za to jsme zaznamenali historické vítězství štafety žen ve složení Míša Dittrichová - Martina Jirčáková - Venda Horčičková! V neděli holky druhým místem zopakovaly kvalitu a tentokrát se k nim na bednu přidali i kluci, ve složení Vojta Sýkora - Adam Chloupek - Jonáš Hubáček (pozn.: Jonáš si v sobotu střihl atletické MČR na 10 km, kde v kvalitním čase 31:24 obsadil 9. místo).

Jak naznačuje úvodní foto, to nejlepší nakonec (tedy doufejme že tímto naše sezóna nekončí...). O víkendu 14. - 15. 5. proběhla v Praze - Stodůlkách 2 sprintová mistrovství ČR. Sobotní sprint jednotlivců prověřil závodníky hlavně fyzicky. Tratě zásadních voleb moc nenabídly, ale i tak byla pozornost v parcích a v okolí umělých překážek na místě. S nástrahami trati se skvěle vypořádal Jonáš Hubáček, který se po většinu trati přetahoval o vítězství s Tomášem Křivdou, trošku pomalejší závěr znamenal skvělé druhé místo s 5" ztrátou na avizovaného favorita... Zahanbit se nenechal ani Vojta Sýkora, který dosprintoval na 6. místě. 5. místo v juniorkách získala Míša Dittrichová, 8. místo mezi ženami Venda Horčičková. Licenci A si pro příští rok potvrdil 14. Martin Roháč.

V neděli proběhl závod smíšených sprintových štafet. Centrum se v rámci Stodůlek přesunulo asi o 2 km na východ, což znamenalo lehce pozměněný charakter terénu. Toho stavitel využil a dokázal postavit pestré tratě, kde se rychlá farstovaná ťukačka střídala se zajímavými volbami na dlouhých postupech. V závěrečném pytlíku navíc zamotaly unaveným závodníkům zmapované multilevely, takže o chyby nebyla nouze - z mého pohledu nejzajímavější sprintovky za poslední roky. Naše štafeta si po celý průběh závodu vedla skvěle a ve složení Míša Dittrichová - Vojta Sýkora - Jonáš Hubáček a Venda Horčičková doběhla na 1. místě! Po zlatu a bronzu z předchozích ročníků to znamená již 3. medaili ze sprintovek za sebou! Nesmím zapomenout také na béčkovou štafetu, která si ve složení Pája - Štěpán - Šimon - Sárka doběhla pro pěkné 20. místo. O závodech bylo a asi i bude řečeno ještě hodně, kdo si chce připomenout tuto sprintovou jízdu, může shlédnout záznam přímého přenostu zde.

Zmíněné štafetové výsledky znamenaly průběžné první místo (dělené s Pardubicemi) mezi dospělými v České lize klubů! Jonáš Hubáček s Vojtou Sýkorou si rovněž vyběhli nominaci na Světový pohár, který proběhl na konci května ve švédském Borås (článek zde).

Posledním jarním mistrákem bylo MČR na krátké trati, které proběhlo v jizerskohorských terénech s centrem Nové Vsi nad Nisou. Závod proběhl v náročných terénech s místy až skandinávskými podmínkami (vysoké borůvčí, kameny, divoký porost, podmáčený podklad). Sobotní kvalifikace umožnila vstup do boje o medaile hned 8 závodníkům. Z prvních míst postoupili Jonáš, Martin a Evička Valentová, naopak Venda po chybě 5:30 hned na jedničce musela ve zbytku trati zabojovat, aby postoupila  aspoň z předposlední možné pozice (7. místa).

V neděli se trochu změnil terén - méně kamenů, mnohem více bažin a zarostlých pasáží, který našim závodníkům docela svědčil. V juniorech podal vyrovnaný výkon Martin Roháč, který dokončil závod na 10. místě. Mezi muži jsme měli 2 naděje. Lépe se dařilo Vojtovi Sýkorovi, který po chybě v úvodu trati doběhl na výborném 5. místě (ve spolupráci se stříbrným Nykodýmem). Jonáš zpočátku útočil na medaili, po sérii sérii menších chyb nakonec cíloval jako 8.

Ještě lépe se dařilo dámské části týmu. V juniorkách potvrdila kvality a svůj technický cit Míša Dittrichová, která po celý průběh závodu běžela medailově a po prakticky bezchybném výkonu si doběhla pro zlatou medaili! Sára brala po chybách 13. místo. Mezi v hlavní kategorii žen jsme měli hned 3 zástupkyně. Venda po nevydařené kvalifikaci vybíhala na začátku startovního pole, všechny soupeřky z okolí doběhla či předběhla a cílovala tak samozřejmě na průběžném prvním místě jako první doběhnuvší žena. K naší radosti tento stav vydržel i po zbytek závodu, což znamenalo další zlatou medaili! Ve stejné kategorii dobehla Martina Jirčáková na 19. místě a Eva Valentová jako 28. TV záznam ze závodů najdete zde.

V součtu to za jarní sezónu znamená 6 medailí - 5 x zlato a 1 x stříbro, dobrá práce!