ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Za zvuku výstřelu ze startovní pistole při teplotě vzduchu 15 st. Celsia se o poledním vnořili do chladných vod podkopenského rybníku, aby se po půl až hodině vynořili na kole při sjezdu ze zalesněného hřebene nad Všeminou...
Tak by se dal popsat pruběh triatlonu "O trnavského kolíka", jehož V. ročník proběhl tuto sobotu 22. září 2012 mezi Podkopnou Lhotou, Trnavou, Slušovicemi a Všeminou.
100 m plavání, 1 km běhu a 10 km kolmo (ve skutečnosti však téměř 14 km) - trať, se kterou se za typicky podzimního počasí popasovala většina z 57 hodnocených borců bez rozdílu věku, pohlaví, vyznání či politické příslušnosti.
Náprázdno nepřisla ani naše minivýprava, čítající 2 závodníky s dvoučlenným doprovodem a jejich dvoučlenným technickým zabezpečením (Áďa a Háňa).
S heslem nám vlastní - ze zadních pozic se nejlépe útočí - naši nejmladší borci, za hojné účasti sledující veřejnosti a medií, skákali do vody tak, aby měli již rozmělněnou ledovou třísť, která se na hladině téměř tvořila...
Následovala tradiční výměna plavek za trička a běhací boty a hurrá do prvního výběhu běžeckého úseku, aby po jeho absolvovaní v  cyklodepu centra závodu naskočili na své dvoukolové oře a jali se poprát s cyklo úsekem, který obsahuje i dva zákeřné výjezdy - na Bílou Hlínu u Slušovic a do sedla pod Papradnou nad Všeminou.
A věru, nevedli jsme si vůbec špatně - ostřílená matadorka Barča, která vyzvala k souboji svou zkušenou a tratiznalou soupeřku Sárku (bohužel ze zdravotních důvodů se nemohla zúčastnit) získala pozici nejcennější. Té celou dobu na trati šlapal na paty o dva roky mladší benjamínek Sebík, pro kterého to byla premiéra nejen na závodě, ale i vstupu do triatlonu jako takového - ten získal stříbro.
Hold - vítězství slavila větší zkušenost závodnice Barči. 
Oba tak společně a jednoznačně ovládli dětskou kategorii od 0 do 11 let.
Při závěrečném slavnostním vyhlašovacím ceremoniálu, gulášku a iontovém nápoji jsme museli již po 4. konstatovat, že organizatoři závodu jsou dobří kolíci, kteří prostě umí.
I doprovod v zastoupení tátů Douši a Radeho, tak jako ostatní absolvující, nepřišel nadarmo -  ziskali pamětní kolík.
A doma jich máme za ty ročníky už na celé hrábě...