ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Mistrovství ČR ve sprintu a sprintových štafetách otevřely oficiální závodní sezónu 2020, kvůli koronavirovým opatřením až teď na podzim. Oba závody proběhly v neděli 6. 9. 2020.
 

Centrum dopoledního sprintu bylo náměstí Václava Havla, obklíčeném budovami UHK. Samotný závod startoval v historickém centru, poté po překonání a podběhnutí lávky přes Orlici (jeden z důležitých momentů při závodě) pokračoval kličkování mezi záhonky okolo univerzitních budov. Našim závodníkům se docela dařilo, mj. svou první individuální dospělou medaili ulovil Vojta Sýkora, výborná umístění na velké bedně vezou Medík a Venda (i když s výkonem nepříliš spokojená...) a s úsměvem na tváři odjíždějí i Sárka či Martina.

  • D18 - 10. Sára Bednaříková, 32. Katka Nevěřilová
  • D21 - 6. Venda Horčičková, 11. Martina Jirčáková
  • H20 - 5. Medard Féder, 22. Kryštof Panovec
  • H21 - 3. Vojta Sýkora, 18. Štěpán Mudrák, 26. Adam Chloupek
  • výsledky zde
  • TV záznam

Odpoledne se přesouváme na sprintové štafety do pardubické čtvrti Ohrazenice. Z karantény je nejprve vypuštěna kategorie dorostu, kde však nemáme moc ambicí. Naše stafeta se v popředí drží jen na prvním úseku zásluhou Míši Dittrichové, pak už očekávaně ztrácíme až na konečné 37. místo se ztrátou 12 min na vítěze z Turnova.

Pak jsou na rychlé tratě vypuštěni dospělí. Naše áčko se hned od začátku drží v popředí. Martina výborně zvládá svůj debut na prvním úseku, když předává v kontaktu na nejlepší, Vojta pak nejrychlejším časem na úseku posunuje štafetu do vedení, Jonáš s Vendou na 3. a 4. úseku běží skvěle, navyšují těsný náskok a potvrzují historické zlato pro Luhačovice! Dobře si vedla i štafeta B, která ve složení Radka, Štěpán, Chlup a Sára dobíhá na extrémně rychlých tratích na 21. místě s lichotivou ztrátou 7 min na své oddílové kolegy.