ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Po dlouhé době zase zdravím všechny příznivce OB v Luhačovicích prostřednictví tréninkového reportu, dnes ale díky bohu z daleko teplejších krajů, než Finsko nebo Česko a to ze španělské provincie Andalusie přesněji z malebné přímořské vesničky Los Caños de Meca, kde právě probíhá soustředění s naším finským klubem Koovee.

images/stories/mapa.png

Naše soustředění v podstatě započalo 26.2. mezipřistáním v Istanbulu, kde jsme trošku prošli město a prubli nějaký městský běh. Další den na pod večer jsme už byli na místě v naší krásné bez-wifinové vilce. A potom už to jelo jak po másle. Ranní jógging po pláži a koupačka v moři (Michal), potom snídaně, trénink, oběd, opalovačka, trénink, večeře, malé španělské pivečko a film (Jonáš). Takhle zhruba nějak probíhá každý den. Za den vždy jeden rychlý a jeden pomalý trénink, ostatně tak jako to vždycky chodí na soustředění :-D.

images/stories/12822210_10206011483312947_328562922_n.jpg  images/stories/spanelsko/snidane.jpg

images/stories/spanelsko/trenink.jpg

Členové Koovee různě odjíždějí a zase přijíždějí a tak nás tu v jeden čas bylo zhruba 15. Trénujeme na mapách SUN-O Meeting. V okolí Canos je nepřeberné množství tréninkových tratí díky přírodnímu parku, který je hned za kopcem. Také sprintové mapy stojí za to, protože lokální vesnice jsou velice nesystematicky vybudováné a proto je to tak zajímavé. Počasí nám snad už aní víc přát nemůže, protože každý den jsou na obloze snad jenom dva malé mráčky a tak se i někdy na té duně pěkně zapotíme, jinak se teplota pohybuje na velice příjemných 18°C.

Zde příkládám pár ukázek tréninkových map:

images/stories/spanelsko/multi.jpg   images/stories/spanelsko/intervaly.jpg  images/stories/spanelsko/klasika.jpg

images/stories/spanelsko/vejer.jpg 

Momentálně máme za sebou zhruba 18 fází a z toho jeden volný den se stopovacím výletem na Gibraltar (Jonáš) a 3 závody, které jsme absolvovali minulý víkend v srdci Andalusie. Nějaká únavička už v nohách je, ale nevzdáváme se. Odlétáme ve čtvrtek 10.3.. Takže nás podle propočtů čeká ještě zhruba 3 tréninkových jednotek. Snad se nějak dožijeme konce. Za zmínku stojí také to, že je zde s námi také nováček v klubu Koovee, nikoli však nováček OB, Olexandr Kratov. Takže držet tempo s takovýmto bejčkem není jednoduché, ale zase nás dopředu žene to, že to je jeden z nejlepších OB běžců na světe a jak říká Starý jezevec, že jestli chceš být minimálně tak dobrý jako ti nejlepší, musíš s nima žrát u jednoho stolu.(Včera jsme byli v jedné restauraci na Pizzu a bohužel na nás s Michalem nezbylo místo, takže jsme seděli vedle, ale aspoň jsem seděl zády k němu :-D) Takže to byla jenom taková třešnička na konec.

Závody:

images/stories/spanelsko/Long.jpg  images/stories/spanelsko/sprint.jpg  images/stories/spanelsko/middle.jpg

images/stories/spanelsko/zahara.jpg 

 

Doufám, že ať jste kde ste, tak že se všichni pilně připravujete na nadcházející sezónu. Já strávím jarní sezónu ve Finsku, takže se potkáme až na podzim :)

 

Jonáš Novinář Fin