ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
První týden v září se konalo Mistrovství Finska na klasice. Konalo se na jižním břěhu západně od Helsinek a podle očekávání to nebylo úplně zadarmo. Popis terénu odpovídá asi tak hrubé představě o skandinávském bažinatém lese.

Sobotní kvalifikaci jsem chytil za správný pačes a "lehce" jsem to poslal do A-finále. Na 60ti minutovém závodě jsem nakoupil kolem 3 minut na vítězě rozběhu a okoupil 6. místo (10 postupujících). Nicméně rezerva tam byla, např ztráta 1,5 minuty na první kontrolu. Doteď nechápu proč, ale mezičasy nikdy nelžou, takže asi nemladická rozvážnost, nějaké kličky a špatná stopa. 

 www.ob-luhacovice.cz/images/stories/DSCN8663(2).jpg

Do nedělního závodu jsem, i přes posílené seběvědomí z kvalifikace, nešel úplně střemhlav. Nebyl to můj úplně nejvyšší vrchol (tím je MČR na klasice) a to se možná stalo v tak dlouhém a těžkém závodě asi největším problémem. Za celou dobu (117 minut) jsem potkal asi 4 lidi, takže  chyběl ten motivační kontakt. Popravě jsem to trochu vypouštěl (to není pichnutí), nicméně to pro příště prověřilo a posílo smysl soustředit se. Ztráta 15 minut na vítěze zní hrozivě, popravdě to z hlediska okolností je docela úspěch, tedy fyzický úspěch, protože kolik chyb jsem tam mohl za ty 2 hodiny bez jediné cesty (teda jedna půlkiláková tam byla ;) nasekat. Příště těch minut snad dostanu jen 5...

www.ob-luhacovice.cz/images/stories/DSCN8664(3).jpg