ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
I letošní sezónu můžeme považovat za velmi úspěšnou:

Z pohledu získaných medailí na MČR stále figurujeme mezi nejlepšími oddíly v ČR. Celková bilance čítá 12 medailí (3 - 5 - 4). Vyznamenali jsme se i na mezinárodním poli: Michal Hubáček měl na juniorském mistrovství světa v Hradci Králové fantastickou formu, když ve sprintu získal stříbro a mužské štafetě finišoval na prvním místě - tedy 2 medaile z mistrovství světa juniorů! Dorosteneckého mistrovství Evropy se zúčastnilo hned 5 našich zástupců - Vojta Sýkora, Barbara Vavrysová, Jonáš Hubáček a slovenské barvy hájící Andrea a Martina Papugovy. Medaile jsme se dočkali i zde, když Bára Vavrysová dofinišovala štafetě mladších dorostenek pro zlato!

Mistrovství ČR

Bližší medailovou statistiku v soutěžích ČR najdete zde. Mezi jednotlivci zazářila zejména Barbara Vavrysová, která v letošním roce získala 3 individuální medaile z MČR - zlato z MČR v nočním OB a 2 stříbra z klasiky a ze sprintu. Také Vojta Sýkora se může pyšnit třemi medailemi - zlatou ze sprintu a 2 bronzy z nočního a krátké trati. Po dvou medailích získali bratranci Hubáčkové - Michal zaběhl stříbro na MČR v nočním a bronz na sprintu. Jonášovi se zpočátku sezóny nedařilo, první medaili získal až na krátké trati - zlatou, na podzim přidal bronz z klasiky.

Tyto individuální medaile doplnily 2 dorostenecká stříbra z MČR štafet a MČR družstev. Dorostenecká štafeta ve složení Jonáš Hubáček, Vojta Sýkora a Štěpán Mudrák dlouho vedla, nakonec byli kluci předstiženi štafetou Turnova. Po dramatickém souboji s družstvy Turnova a OK99 Hradec Králové si odvezl náš tým ve složení Štěpán Mudrák, Barbara Vavrysová, Jan Slíva, Klára Končáková, Jonáš Hubáček, Martina Papugová a Vojta Sýkora opět stříbrnou medaili.

Dlouhodobé soutěže

Výsledky rankingu - HDčeského pohárusprint cupučeského poháru veteránů.

Konečné výsledky celostátního žebříčku A najdete zde. Našim se opět velmi dařilo - na 3. místě skončili ve svých kategoriích Michal Hubáček a Bára Vavrysová. Vojta Sýkora se ve své premiérové sezóně v dorostu zapíše jako vítěz ŽA!

Na základě celoročního působení byl Michal Hubáček zařazen na příští rok do reprezentačního družstva. Ve výběru dorostu jsou zařazeni Jan Vopařil, Vojta Sýkora, Barbara Vavrysová a Štěpán Mudrák.

Potvrzení příslušnosti Luhačovic mezi českými elitními kluby znamenalo hodnocení v Českém poháru štafet a České lize klubů. Opět se vyznamenala štafeta dorostenců, která svůj žebříček vyhrála. Velkým úspěchem je také 4. místo mužské štafety. V konečném zúčtování klubů skončili naši dospělí na 8. místě, dorostenci vyběhli vítězství!

V moravském žebříčku B závodili hlavně starší žáci. Největšího úspěchu zde letos dosáhl Honza Vopařil, který si svým 2. místem zajistil na příští rok licenci A a vstupenku do výběru dorostu OB. Ve stejné soutěži se dařilo i našim veteránům: Iva Vavrysová a Mirka Vlažná dominovaly v kategoriích D45 resp. D50. V kategorii H35 zvítězil Franťák Škoda, 3. Víťa Kunčar.

oblastním žebříčku si, po posledním závodě OŽ, který jsme pořádali u hotelu Vega, na stupně vítězů stoupli (nakonec jen stouply): D10C - 2. Dášenka Hubáčková, 3. Karolína Chromá; D12C - 1. Anička Plášková; D14C - 3. Kamila Špendlíková.

 

PS: Abychom nebyli lynčováni za pirátství, organizovaný zločin a jiné hříchy, fotky jsou od Kadeho, Polácha a Páji. Teď je článek korektní, i když sem to FBI asi nikdy nedočte... (jestli vůbec někdo).