ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Pro někoho boj s vlastním tělem, pro někoho boj o vteřinky.

K prvnímu listopadovému dni odjíždí početná skupina LCE běžců potrápit svá těla řádnou porcí kilometrů na Šumavu , kde se koná závod dvojic v horském OB.

V sobotu ráno nasedáme ve Vyšším Brodě do pořadateli připravených autobusů a vydáváme se směrem do neznáma na hromadný start.V buse panující nervozitu odpálil Vlažňák v luhanském reprezentačním munduru se slivovicí v kapse. Po kvalitním Valašském osvěžení a popřání si hodně štěstí jsme odstartovali závod na rakouské straně.

 

 První polovina se skládala ze scorelaufu, druhá polovina z klasické trati. Celkově na nás čekalo v hlavní kategorii 24km s převýšením okolo 1100m.

Na mapě 1:50 000 jsme s Valenťákem zpočátku krom pár očíslovaných koleček vůbec nic neviděli ,ale postupem času jsme přicházeli čtení z padesátky na kloub. Volíme si od začátku přijatelné pořadí kontrol a tak s ne velkou ztrátou na Zvadlé lulíny z jelena – Vláju s Benem ,kteří byli našimi hlavními rivaly,přibíháme na občerstvovačku v polovině trati. Doplňujeme camel back , hážeme do sebe čaje,banány se solí, čokolády a mizíme vstříc dalším vrstevnicím. Po pár chybičkách ve volbě postupu a nepřesných dohledávkách ztrácíme na lulíny čím dál více. V lese potkáváme s úsměvem na rtech běžícího Vojtu , Štěpána , Báru s Klárou a v protisměru hopsajícího Vencu s Bahňákem,který na nás křičí,že si máme dávat pozor kam šlapeme. :-)

V cíli zjišťujeme ,že dostáváme od výborně připravené dvojce Bena s Vlájou nehorázkou nálož, která v neděli stáhnout půjde velmi těžce.

 

Na trati si užili své i Bača s Veganem. Veganovi ranní instrukce v tělárně zněli jasně:,, Musíme být co nejlehčí .,, Tak tedy Bača si dává tyčinku do navlečené podkolenky a Vegan si sukuje cereálii na šňůrku od běžeckých kalhot. Utahaného a hladového Baču mohli na trati zachránit pouze občerstvovačky, ale i zde Vegan více méně probíhá bez zastávky. Bača nic nenechává náhodě , háže co nejvíce jídla do mapníku , napije se piva a utíká někam za Veganem,který už se dávno vytratil v šumavských lesích.

V hospodě večer zjišťujeme ,že jsme uběhli nejméně 32 km. 

 

 Výsledky ze soboty ZDE

Po závodě odjíždíme na Lipno a procházíme se při západu Slunce po Stezce korunami stromů. 

 

Šumava v neděli ráno ukázala svou nehostinnou tvář. Déšť a studený vítr ovšem neodradil závodníky a tak se objevují všichni společně na startu. Handicapový start dosahoval pouze na týmy s časem maximálně o 30 minut horším jak vedoucí Bet se Šéďou.

Porce 25km s převýšením 1040m se mi zhruba ve 40 % trati stává neabsolvovatelnou ,když ukončuji své snažení s lehkým zraněním kolene. Bohužel s sebou stahuji ze závodu i Valenťáka ,za kterým jsem vlál jak sáček ve větru. ( Georgíno , ještě jednou se omlouvám )

Ostatní Luhani ovšem bojují s každou vteřinkou na trati. Klárce po nevolnostech ze soboty pravděpodobně prospělo pivínko z Vyšebrodského pivovaru a tak si s Bárou vylepšují v neděli výsledek a dobíhají do cíle v čase bez mála 6 hodin. Tým Rumpál ve složení Bača a Vegan si přibíhají pro krásné 9. místo s časem sedm hodin ,pět minut a dvě vteřiny k tomu. Zvadlí lulíni z jelena s pocitem dobře odvedené práce přibíhají s celkovým časem 07:15:44 a s 80 minutovou ztrátou na vítěznou dvojci Beta s Šéďou. ( Smekám lulíni ). Štefan se Švojtím (4.) ze zadu útočili na výborně běžícího Vojtíška s Šimonem,kteří si doběhli pro celkové 2. místo v kategorii P. V hlavní kategorii HH bych také neměl opomenout tým Trn v prdeli Venci Smékala a Bahňáka ,kteří ve zdraví dokončili závod v čase 09:08:45.  

Celkové výsledky ZDE.

 

 

 Odkaz na pořadatelské stránky ,kde najdete fotogalerii ZDE

A ZDE se můžete podívat na mapy jednotlivých kategorií.

( po zobrazení mapy klikněte v pravém horním růžku na PŘEPNI VŠE a objeví se Vám trať)

KIRI