ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Přichází report o působení luhačovských rumpálníků ve světě.
16.7. odpoledne odjíždíme ve složení Bača , Zdenál , Valenťák a Kiri směr Slovinsko.

První zastávka Břeclav a nákup nezbytných 11 druhů piv převážně menších pivovarů pro naše kamarády.Slovinská země vaří pouze piva Laško a Union , ale samotní domorodci tvrdí , že to s pivem nemá nic společného.

Než se ponoříme do ,,nekonečného,, koloběhu stavby kontrol na vícedenních závodech , podnikáme via ferratovou expedici na slovinskou horu Mangart vysokou 2679 mnm. Po loňské zkušenosti jsme si raději pořídili úvazky a helmy.

17.7. se brzo ráno probouzíme u téměř ledových Lago di Fusine. Rumpál trip tedy zahajujeme z Italské strany, kdy se před námi tyčí 1700 metrů převýšení. Ještě v údolí nás pozastavuje pán se slovy , že s maratonkama na nohou a bez cepínu nemáme šanci. Pořídili jsme tedy každý do batohu dva ostré klacky na ledové plotny a šrubujeme dále.Postupně se díky dobře vyznačené cestě červenými žetony na kamenech dostáváme ke stěžejní části. Ferrata Via della Vita s označením obtížnosti D ( tedy druhá nejtěžší úroveň ) nám ovšem nedělá vrásky na čele a postupně se dostáváme na Mangart. Zde probíhá občerstvení Braníkem a slivovicí z HL. Cestu zpět Bača a Valenťák klesá krásnou,místy velmi technicky náročnou ferratou Via Italiana , Kiri údolím podbíhá ferratu a následně leze naproti počkat kluky do jeskyně a Zdenál se bohužel vytrácí do jiného údolí. 12ti hodinový výlet zakončujeme umytím řití v Lago di Fusine.

19.7. začíná Bubo Cup a před námi 5 dní ranního čekování, odpoledního sběru a podvečerního roznosu kontrol na další etapu. První dva dny trávíme u Postojne , poslední dva dny stavíme na mapě Mala Lazna ,na které se běhalo na LCE soustředění 2012 nebo OOCup 2011. Pro nás roznašeče místy příjemný paměťák. :-)

23.7. odjíždíme si odpočinou směr Chorvatsko. Po cestě projíždíme přes malebné slovinské vesničky napuclé vínem . ,, Toš přikůpíme! ,, Místní vinaři nás dokonce provází po sklípcích a dělají malou přednášku o jejich technologii výroby vína. Narvané auto vínem nejprve staví blízko městečka Vrsar a další noc trávíme na Premantuře.

25.7. sa vykůpaní ve víně vracíme na Slovinskou stranu pořádat OOCup. Opět nás čekal kolotoč čekování , sběru a roznosu kontrol tentokráte v místech ,kde bude probíhat druhá polovina letošního oddílového soustředění. První den se ve 23:00 vracíme z temného lesa po domapovávání nových cest ,které vznikly za posledních 24 hodin. Tuto noc trávíme beze spánku u dotisku cest na zhruba 600 map. Marttiina Joensuu ,Emma Klingenberg či Daniel Hubmann a dalších cca 2000 závodníků nemělo sebemenší problém během uplynulých 10 závodních dní se stavbou kontrol. A tak s pocitem dobře odvedené práce a kvalitní reprezentace LCE se přes kůpačku při západu Slunce na Bohinjském jezeře vracíme zpět domů.


Velký dík patří Valenťákovi ,který jako nováček odvedl precizní práci bez jakéhokoliv zaváhání.

Ještě dodatečně přikládám odkazy na OOCup a BUBO Cup , kde můžete shlédnout fotky postupů na GPS elitních závodníků v porovnání s Danielem Hubmannem nebo zde můžete vidět rozhovor právě s Danielem Hubmannem či Emmou Klingenberg ,který pro Vás přináší náš nový oddílový člen Jaka Piltaver.

 

Foto ZDE