ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Výlet na kolech , Miroslav - Stráž nad Nežárkou
 
Neděle 9.6. 2013  2:45 ráno - Rychlá snídaně, káva do termosky, sedám do auta a mířím směr HL pro Baču.
3:00 ráno - Burcuju do zbroje Horní Lhotu a upřesňujeme čas odjezdu.
3:30 se tedy dáváme na cestu po autostrádě směr Brncko. Auta téměř nejezdí a tak klidnou jízdu občas zpestří pouze nějaká ta srnečka. Po páté hodině ranní přijíždíme do probouzející se moravské metropole. Tam už na nás u Grandu čeká LIBE s Jitkou s vítaným v ruce.
 
Startovní výstřel k tomuto výletu vyšel z trombónu spícího pána na lavičce div se chudák neposral.Naštěstí jen zatrepotal kolenama a vše bylo v pořádku a my mohli vyrazit na hlavák.
 
Na 13tej koľaji nebyl vagón s borovičkou, jak je tomu zvykem v Púchově, ale pouze náš vláček do Miroslavi, kde jsme naskočili na bicykly a šlapali do Znojma. Po cestě jsme posvačili první letošní skoré třešně,které jsme po pár kilometrech zalili kefírem s pokusem vyrobit podobný výstřel jako Grand pán. Znojmo nás uchvátilo. Ihned po projetí krásným centrem města se před námi objevil Pivní koloniál pivovaru a sladovny HOSTAN. Asi nebude překvapením, že proběhla rychlá a dynamická ochutnávka. Pokračujeme nevědomky dále již embargovaným prostorem pro MČR ve sprintu 2014. Dostali jsme se až na samotný okraj města nad hluboké údolí Dyje, na jehož úbočí se rozléhají vinohrady. I přes nádherné scénérie bouřlivě protékající Dyje, Bača velmi rychle zpozoroval nápis - DEGUSTACE VÍN. Byli bychom sami proti sobě ,kdybychom tuto kulturní vložku vynechali.Celý výlet měl jednoduchou myšlenku a to podporovat regionální výrobky. Proběhla tedy degustačka prodůktů z regionálních vinic a my jedeme dále. 
 
Přejetím řeky Dyje začala jedna z nejkrásnějších částí výletu (co se přírody týče) a to NP Podyjí - krásné lesní pěšiny, tzv. asfaltové signálky, nádherné výhledy do kaňonu Dyje, divoké sjezdy a samozřejmě naprosto rumpální výjezdy.
 
Vranovem nad Dyjí opouštíme NP a kolem hradu Cornštejn a  Bítov přejíždíme přes v.n. Vranov. 4x přemostěná Dyje a následné stoupání ubíraly síly. Z posledních sil jsme stoupali výškové metry (ano byli jsme stále na jižní Moravě) a pomýšleli nad bez zubím výčepním chlazeného Hostanu u vesnického fotbalového utkání. Co čert nechtěl , ve vesnici Police z dálky slyšíme zvuk z píšťalky sudího. Orosený Hostan za dvacku s čepicí velkou jak Horní Pěna nám dodal síly do dalších kilometrů. Neděli zakončujeme řízkem na náměstí ve Slavonicích a následným ubytováním se na hranici Čech a Moravy v siláži mezi rybníky s názvem Vožralý a Dědek. 
 
Pondělní den jsme začali snídaní ve Starém Městě pod Landštejnem. Za Novou Bystřicí jsme zamířili k nejsevernějšímu místu Rakouska .Kdyby jste chtěli navštívit toto místo , doporučuji se vydat od Hotelu Peršlák přes most Lásky na rakouskou stranu a tam zaútočit na nejsevernější místo. Z české strany se na tento hraniční kámen pouze díváte přes řeku a tedy si nemůžete říct, že jste tam byli. :-) 
 
Dále po cestě nám dělala vrásky na čele místy promáčená cyklostezka. Až v Třeboni nám hodný pán v bistru říká ,že to co jsme po pas brodili , byl 3. stupeň povodňové aktivity na řece Lužnici. Po rychlém obědě jsme oba zamířili podojit bankomaty a ukojit tak naše nenasytné peněženky. Tudíž jsme byli opět schopni podporovat mikroregiony koupí místních výrobků. Ač se to zdá velmi nepravděpodobné, první na řadu přišel pivovar Regent se sídlem právě v Třeboni. Kdo zde nebyl, doporučujeme navštívit, protože je to pivovar, který vypadá jako krásný opevněný hrad. Není divu, že je opevněný, když se v něm skrývá takové zlato... Plni energie a dobré nálady fičíme na právě smluvený sraz s Valenťákem (ten se po úspěšně vykonané zkoušce rozhodl podpořit Luhačovské DUO na AMČR) . Sraz jsme si dali pro nás v dobře známé Horní Lhotě (okr. JH). 
 
Následovalo ubytování v kempu FTVS Praha. Tento kemp si můžete představit jako malou vesnici, žádné chatky, ale přímo domky resp. 11 úplně nových domků , každý za cca 1 mil. korun. Po domluvě s hlavními LCE programátory soustředění bych se pokusil zde domluvit jestli ne oddílové soustředění, tak alespoň dubnové soustředění pro elitní závodníky LCE. Zázemí opravdu famózní. Pondělní večer se nesl v duchu seznamování se s pořadateli Akademického mistrovství ČR ( Žaly, Pidin, Vegan a další ) a to vše na účet FTVS Praha. Úterý 11.6. byl na pořadu dne middle a hlavní hřeb dne … pivní OB štafety! Zde si Riper Team ve složení Bača, Jiří, Lucie Mezníková, Kiri a Danáč vypil 2. místo (hned za nepíjícím týmem Kobříka :-) ). Zbytek večera jsme strávili v poměrně malé skupince orienťáků a cyklistů (vlastně víceméně jen cyklistek:)), no a program? Ten byl samozřejmě velmi pestrý a kulturně bohatý. Nutno říci, že náš oddíl jsme reprezentovali natolik úspěšně, že velká část zúčastněných se nechala v LCE barvách zvěčnit (viz. fotodokumentace).
 
Na středu byla přichystána velmi pěkná klasika na mapě Fabián z MEDu 2012. Těch 14 km po velmi vytíženém úterku rozhodně nebylo zadarmo, ale krásný a výjimečný terén se spoustou terénních detailů dal leckomu zapomenout co se délky týče a tudíž byli v cíli slyšet jen chvalozpěvy :-) Tento úspěch ještě dovršil piknik v podání pozávodního občerstvení (chlebíčky, ovoce, laskominky - prostě paráda!!) Tímto znovu velký dík a obdiv pořadatelům! V důsledku více jak 100 min. klasiky se nám přesun ze shromaždiště na počong do Jindřichova Hradce vyšponoval do závratných rychlostí a tak se dá říci, že jsme nastoupili do rozjetého vlaku.. Ale byli jsme tam! 7 hodinová cesta na Valašsko uběhla poměrně rychle díky spoustě zážitků, které se nám asi na vždy zapsaly do paměti. Po příjezdu do Luha jsme celý zájezd zhodnotili u Suchánků a napsali tečku za tímto velkým dobrodružstvím.
 
Bača & Kiri
 

 (Fotodokomentaci připnu později normalně do Fotky)