ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Zase postupka, stejní hráči, ale medaile z nočáku si na bedně prohodili...

Na Den vítězství nás čekalo další mistrovství ČR, tentokrát v disciplíně zvané sprint. Jak ale všichni víme, při orienťáckém sprintu se spíše pseudosprintuje, zvlášť když mají někteří sprintovat třeba 17 minut... z toho by Bolta asi odváželi.

Jak už nadpis naznačuje, opět to cinklo, tak se mrkněme, kdo si zas vylámal zuby při okusování medailí:

Kategorie mladších dorostenek je jako vždy nevyzpytatelná. Tentokrát však Béďa po právu pasoval do pozice velké favoritky Barbaru Vavrysovou. Ta se své role zhostila s velkým respektem, ale po mírných zmatcích na začátku se dostala do optimálního tempa. Pak však přišel osudný potok, kde ještě dříve Vegan vytvořil pro televizi ukázkovou nedohledávku (záznam v Pá 10. 5. 13:10 na ČT4). Na tu Bára asi nemyslela a pobyla zde ještě o chvilku déle a rázem pět kontrol před cílem ztrácela 1:08 na průběžném 13. místě za vedoucí Terezou Čechovou. Po zbytek trati se však opět ukázala "stará" dobrá Bára a mohutnou stíhačkou si dospurtovala pro stříbro! Neskutečný výkon na konci trati podtrhuje fakt, že na posledních 4,5 minutách dokázala na soupeřky stáhnout 30s a více, z toho 5" na doběhu... nehledě na fakt, že na doběhu porazila všechny luhanské dorostence! 

Nejmladší dorostenci však svou nevyzpytatelností Béďu určitě nezklamali. Sprint se v tomto věku zas tolik netrénuje, takže není se co divit. Každopádně Vojta Sýkora svým výkonem nemohl nikoho překvapit. Zpočátku vklidu, po pár postupech se už na nic nešetřit. Od čtvrté kontroly nepřetržité vedení až do cíle znamená pro Vojtu první individuální zlato! Suverénní vítěztví o 26 vteřin! Na bednu ho ještě doprovodili Ondra Starý z Vrchlabí a holešovský Ondra Sedláček. Libor se nevyhnul několika chybám a dokončil na 28. místě ... ovšem ztráta necelých 3 minut není žádná hrůza.

Starším dorostencům a dorostenkám se už tolik nedařilo. Zatímco Klára si na svém prvním mistrovském startu v dresu LCE vybrala nováčkovskou daň, ostřílení borci tentokrát nepředvedli mnoho ze svých zkušeností. Jonáš zatím na mistrovských závodech nenašel loňskou pohodu a opět chyboval. Obrovskou, více než minutovou, chybu hned na jedničce dokázal po zbytek závodu udržet a bylo z toho nakonec 13. místo. Nutno dodat, že za jedničkou to byl už výkon medailový. Kukátko, ač nevyvedl žádnou zásadní minelu, se dnes do závodu vyloženě nedostal - 19. místo a ztráta 1:28 však není žádný propadák. Štěpán, vracivší se po dlouhé nemoci, nečekal žádné zázraky a nakonec ztráta něco přes 2 minuty v tomto případě rozhodně není ostudná. 

Junioři měli toto MČR vypsané jako nominační sprintový závod na nadcházející Juniorské mistrovství světa (více o nominacích zde), takže motivace navíc... Michalovi sprinty jdou a potvrdil to i tentokrát. Chyba na sporně značeném zavřeném průchodu na začátku trati ho však tentokrát odsunula na třetí místo. Johan dokončil na slušném 11. místě se ztrátou 1:34. Juniorská a dorostenecká trať byly pro nominační výběr stejné a v konečném sloučení si Michal vyběhl cenné 4 body do nominačního žebříčku...

V hlavní mužské kategorii jsme tentokrát měli 2 zástupce. Zdeňa nastoupil po vážné nemoci a konečné 19. místo je v tomto kontextu úspěchem. Ovšem i jeho překvapil uzavřený průchod. Roman se už těšil do veteránů, ale starý jezevec nad ním ještě pořád hůl nezlomil, takže musel nastoupit do mužů... Konečné 24. místo a ztráta 2:46 jsou ale dobrou vizitkou.

Veškeré další informace, fotky a výsledky najdete zde. TV záznam by měl být od pátku odpoledne tady.

Jo a výše zobrazené fotky nasnímal Jura Valenta... ten ze Šumperka.