ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Jeden z nejprestižnějších klubových závodů na světě se letos konal v Upplands Bro poblíž Stockholmu.

Z našeho oddílu se ho zúčastnili 2 zástupci - Vojta Sýkora, coby hostující v dresu Junior O Sport a Johan Vavrys za svůj švédský klub OK Tisaren.

Nemá cenu rozepisovat žádnou sáhodlouhou reportáž výčtem z mezičasů, více se můžeme dozvědět přímo od aktérů, takže jen krátce:

10mila začala dopoledním sobotním závodem dorostenců (4-členné štafety). Z ryze českých týmů se nejlíp umístil na 21. místě A tým JWOC 2013, který byl čistě složen z členů klubu PHK, kteří ztratili necelých 7 min na vítěze. A tým Junior O Sport dokončil na 30. místě. Dobrou práci odvedl Vojta, který 37. časem na úseku stáhl B tým Junioru na konečnou 60. příčku. Výsledky najdete zde, mapu z posledního úseku tady.

Závod dále pokračoval 5-ti člennými ženskými štafetami. Tady byly hodně vidět české reprezentantky - zejména Dana Brožková, která přispěla 9. časem na druhém úseku ke konečnému vítěztví švédského klubu Domnartvets GOIF. Skvěle zaběhly i Vendula Haldin a Eva Juřeníková v dresu Halden SK, které svými výkony pomohly svému klubu ke druhému místu... a Jana Knapová, která rozbíhala nakonec devátý Södertälje-Nykvarn. Parádní stíhačku předvedla jako obvykle Švýcarka Simone Niggli, která z osmého místa dofinišovala týmu OK Tisaren na konečnnou 3. příčku!

Vrcholem se staly mužské desetičlenné štafety. Těch se účastnil i Johan, který svým výkonem na 9. úseku přispěl ke konečnému 66. místu B týmu OK Tisaren. Tradiční souboj z posledních let - Kalevan Rasti vs. Halden SK tentokrát vygradoval na posledním úseku, když Thierry Gueorgiou (kterému předával výborně běžící Jan Procházka na průběžném 2. místě s tříminutovou ztrátou na Lundanese) doběhl finišmana Haldenu a pak mu bez větších problémů utekl (Leg 10: The decisive part – this is were Gueorgiou accelerated past Lundanes)... Opět byli vidět i další čeští reprezentanti, ale to a mnohem víc se můžete dočíst ve skvělé reportáži od Jana Kocbacha nebo ve výsledcích