ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
O víkendu 1. a 2. září se v lesích severně od Zlína jelo mistrovství ČR v orienťáku na horských kolech. Závodníci LCE vybojovali dvě medaile v královské disciplíně - závodě na klasické trati.

V sobotním závodě na krátké trati získala nepopulární bramborovů medajlu Ivana Perůtková v kategorii D50.

V nedělní klasice přidala Ivana další bramborovou placku, zlatou a titul mistryně ČR ve stejné kategorii si vyjela Eva Valentová! 

Mezi dorostenci pak potvrdil svou všestrannost Štěpán Mudrák a ziskem stříbra se stal českým vícemistrem.

Stanislav Mudrák v H40 obsadil 18. příčku. Mezi závodníky se neztratila ani řada dalších odchovanců luhačovského orienťáku. Nutno zmínit zejména Aleše Linharta, který se stal dvojnásobným mistrem ČR právě v kategorii H40 a rozšířil tak svou sbírku medailí, ve které nechybí ani tři z letošního veteránského mistrovství světa, které se konalo před nedávnem v Maďarsku.

Během sobotního galavečera byla zvolena také historicky prvni Miss MTBO - stala se jí Anežka Pařízková ze Smržovky.

Více informací o zlínském mistrovství je na stránkách závodů, včetně informace, že 25 minutový sestřih z nedělního MČR na klasické trati bude vysílán na kanálu ČT4 Sport ve středu 5. 9. v 16:45 a ve čtvrtek 6. 9. v 9:25, onlajn tady.

Záznam ČT4 ze zmíněného MS (společného pro veterány, seniory i juniory) je tady.

A když už jsme u kol a ČT4, reportáž z letošního Craft 1000 Miles Adventure je tady.

No a na závěr pozvánka - kdo by se chtěl projet o nadcházejícím víkendu po Jižním Valašsku, má možnost na akci Orient Express Adventure.