ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Jak už fšeci jistě víte, o víkendu sme s omladinú trošku poběhali na Záhorií. 
 Z pohledu mého -  "zkušeného roznašača"  , to ale nebyla žádná sranda. Mára přichystal super tréningy od stolu v Luha a tak při první sobotní ranní  náfštěvě borovicového království mně už do zpěvu moc nebylo. Márovi skvělé kontroly typu - mělká prohlubeň , malá kupička se všeckýma možnýma světovýma  stranama pat  a patiček -  v mapě sice byly pěkňučko nakreslené, ale v lesu  už to bylo trošičku inačí. Mosél sem ale aspoň začat při tém roznosu trošku přemýšlat,ba , aby mňa ty céčkaři, co to budú následně hledat, moc nepomlúvili, že sem to postavíl blbě. Mohli by aj chtět nejakého teho lachtana (či Zlatého Bažanta) k večeři. Chodíl sem po lesu, jak zblúdilá ovca, krokovál ze fšech směrú, nahlédál na kontrolku estli si pěkně sedí, gde má, estli moc  nevyčuhuje, či estli néni moc zašitá. No, kupodivu po prvním tréningu nigdo moc neprotestovál, tož sem sa nosíl jak kohút po smetisku.  
No a přišla neděla ráno, odjeli sme s Márú na jih Záhorií a začali roznášat. Tož to vám byla paráda, úplně jiná mapa, nádhera k pohledání. Terének byl taky moc pjěkňučky, každá jamka, kupička kudrlinka seděla jak prdel na hrnci.  Vrátili sme sa z lesa rozmlsaní po dobře odvedenéj robotě. Omladina   sa pak rozlétla po lesu, jak gdyž střelíš do vrabcú. Fšecko to fungovalo jak dobře namazané hodinky, děcka létali z leva, z prava, navrch, dolú, s úsměvem aj zaškňúření. Tož tento trénink byl jeden z najpěknějších. Ale trošku ho přeca narušíl jeden céčkař, který měl problém s jednú kontrolú. Ogara jeden(mladý kohútek nevyskákaný), nečte popisy (to je pro orientáka moc dúležité - to říkám aj malým děckám než vlezú do lesa, aby věděli, že nemajú enem létat bez hlavy po lese, ale aj si neco o téj kontrole přečíst, gde bude lampiónek zastrčený, kam, že to majú nahlédnút, na kerú světovú stranu, estli nahoru lebo dolú). Chtěél mňa nachytat na hruškách, ale to sa mu nepodařilo. Dokonca mňa aj podpořili ostatní elitní běžci, a to už je cosi - to bylo neco na to moje égo.  Fčíl eném čekám, estli tento sváteční  orienták (lebo teda céčkař) mě na najbližší akci poručí nejakú tú dobrútku na omluvu.

Tož akca skončila, fšeckým bylo dobře (negdo aj ochořél ale néni to na kerchov) a zafčasu sme opustili nádherný kútek na Záhorií.

gde sa v pondělí trošku třásla zem  - možná aj po nás   .

fotky tu

 

{mos_fb_discuss:9}