ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Michal, Johan a Jirka se zúčastnili nominačních závodů na Juniorské mistrovství světa (JWOC) v Polsku.

 

Letos se po dlouhé době konaly nominačky samostatně, mimo áčkové závody. V pátek 27. 5. se běžel sprint v Litoměřicích, sobotní middle a nedělní klasika poblíž Doks.

První závod - sprint v Litoměřicích, dopadl naprosto fantasticky a Michal si hned zapsal plných 6 bodů za první místo!!! Mezi juniory se v dobrém světle ukázal také Johan, který skončil 8, Jirka po chybách dokončil na 14. místě, ale ztráta 1:20 není žádný propadák.

Middle na Selské rokli tentokrát z našich sedl nejlépe Jirkovi, který si zapsal 4 body za parádní 3. místo. Michal tentokrát nemá svůj den a cíluje 8., Johan skončil po velkých chybách na 14. místě.

Klasika tentokrát všechny opravdu prověřila. Z kluků dokázal pouze vítěz, Pavel Kubát, splnit směrný čas - cca 75 min, ostatní dobíhali s časem daleko přes 80 min. Naši kluci dokázali i přes několik chyb zaběhnout dobré výsledky. Michal i přes dvě tříminutové minely dokázal, že patří mezi adepty na nominaci a dokončil na 3. místě, se ztrátou 8:32 na vítěze. Jirka a Johan doběhli po několika špatně zvolených postupech na slušném 7., resp. 8. místě s nevelkou ztrátou na bednu.

Michal si svými výkony vysloužil přímou nominaci na JWOC, které proběhne začátkem července v Polsku. Konečnou nominaci najdete zde.