ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Jako úvod může posloužit naše oddílová tečka na nedělním vyhlášení výsledků - Jurajův záznam oslav vítězství v MIXech. Medaile na našich krcích však naznačují další velké výsledky...

Na víkendové závody do Hajnice (poblíž Dvora Králové) jsme vyrazili už v pátek. Příjemné předzávodní naladění a komfortnější příprava se rozhodně vyplatili. Závody probíhaly v krásném kamenitém podkrkonošském terénu a pořadatelé připravili pro téměř 1900 závodníků velkolepé zakončení sezóny 2022.

MČR ŠTAFET

V sobotu proběhly mistrovské závody štafet, kde jsme měli dvojí zástupce v mužích i ženách. Po letech se účastnila i štafeta dorostu, kde absentujícího Vaška nahradila Míša Hrbáčková, která statečně dofinišovala štafetě dorostu na 36. místě. V hlavní kategorii mužů jsme letos poprvé mohli nastoupit v nejsilnější sestavě Chlup - Vojta - Jonáš, která postupně naplňovala smělé cíle a po těsném boji se stříbrnými žabinami mohla slavit bronzovou medaili! Druhá luhačovická štafeta ve složení Johan - Klusy - Martin dokončila závod na 26. místě.

Také v ženách jsme měli vysoké ambice a štafeta ve složení Míša - Martina - Venda postupně v průběhu závodu ukazovala svoji sílu, která tentokrát v konfrontaci s brněnskými žabinami vyšla lépe a holky tak mohly slavit skvělé stříbro! Výborně si vedla také druhá štafeta, která ve složení Evička - Sárka - Radka doběhla na 12. místě.

Po MČR se vydaly do lesa také štafety Veteraniády a doprovodného závodu. Nejlépe se umístily holky v kategorii D165, které ve složení Iva - Eva - Dáša doběhly na 3. místě.

MČR KLUBŮ

Včera decentní oslava sobotních medailí a ráno opět do pracovního. Čekalo nás prestižní mistrovství klubů, kde se v 5-8 členných družstvech (podle kategorie) štafetovitě střídají muži a ženy.

Nedílnou součástí je také MČR oblastních výběrů žactva. Součástí valašského prvního týmu byly také Julie Slámová, Sabina Hubáčková a ze Slovenska narychlo povolaná Lucia Syrová, které pomohly k pěknému 8. místu.

Mistrovská neděle je pro orienťáky oslavou našeho sportu, kam se sjíždí řada závodníků mimo mistrovské ambice. V příchozí kategorii MIX (která není součástí MČR) jsme postavili 3 družstva, přičemž každé mělo své ambice - buďto coby morální podpora pro ostatní závodníky nebo coby "krásný tým" jako sličná reprezentace našeho oddílu nebo tento závod jednoduše vyhrát (jak můžete vidět výše ve videu). Týme - bylo mi ctí s Vámi závodit!

Ve Veteraniádě se nejvíce dařilo A týmu, který si ve složení Juraj - Iva - Pepíno - Dáša - Glonki s velkým náskokem doběhl pro 1. místo!

V hlavní mistrovské kategorii jsme postavili 2 týmy, přičemž ten první mohl po včerejších medailích myslet hodně vysoko... A průběh závodu postupně naplňoval velké cíle. Na první úsek se vydal Chlup, který s menší ztrátou stabilně proplul náročnou tratí a předal na hratelném 8. místě. Martina běžela ze všech holek na druhém úseku nejrychleji, ztráta na čelo byla už pod minutu a předávala na průběžném 3. místě. Vojta se na 3. úseku rychle dotáhl na čelo, pak se však nevyvaroval menších chyb, které znamenaly 3´ odstup za čelem (později vítězný OK 99 Hradec Králové už před sebe nikoho nepustil), ale předávka na průběžném 2. místě. Míša zvládla náročnou úlohu a technickou tratí proplula bez zaváhání. Na pátém úseku se Johan pral s reprezentanty, nicméně předávka na 4. místě v kontaktu s medailí byla důležitá. Na 6. úseku stahovala Venda, co se dá... a předávala na 3. místě s minutovou ztrátou na brněnské žabiny (2.), ale především 4´ náskokem na čtvrté Pardubice. Jonáš na posledním úseku rychle stáhl brněnskou štafetu a zprávy z trati hlásily vyrovnaný boj... Na diváckém průběhu běželi oba soupeři společně a diváci se mohli těšit na opakování včerejšího medailového souboje. Hru nervů tentokrát lépe zvládl Jonáš, který vběhl do cílové arény jako první (rozuměj druhý za již vítězným OK 99 Hradcem Králové) a za obrovských ovacích dofinišoval Luhačovicím pro stříbro!

Druhé družstvo ve složení Štěpán - Evička - Martin - Sárka - Šimon - Radka - Klusy doběhlo na pěkném 17. místě.

Luhačovice získaly v tomto mistrovském víkendu 3 mistrovské medaile, což je dosud asi největší úspěch v historii oddílu na těchto závodech! Oslavy byly ještě o to větší při vyhlášení dlouhodobých soutěží, kde naše ženy vyhrály v českém poháru štafet a celkově dospělí těsně zvítězili v české lize klubů!