ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
probíhá právě v těchto dnech (5. - 10. 9. 2021) v Turecku. A že máme komu fandit...

Českou republiku reprezentuje mj. naše členka Míša Dittrichová, ve slovenském týmu máme hned trojí zastoupení - Ľubku Weissovou, Medarda Fédera a Martina Roháče.

Nutno ještě zmínit Martinovo kvalitní vystoupení na nedávném dorosteneckém Mistrovství Evropy ve Vilniusu, kde ve starším dorostu obsadil 18. místo na klasice, 17. místo na sprintu a výborným výkonem na prvním úseku přispěl k 8. místu slovenské štafety M18! Stránky EYOC jsou zde.

Včera (v neděli) proběhl první závod - sprint v Kocaeli. Tratě měly na tuto disciplínu dost netradiční parametry, převýšení pořadatelé napočítali na 150 / 195 m. Dobře si vedla Míša, která si po vyrovnaném výkonu doběhla pro 22. místo (+1:09). Ľubka dokončila závod na 46. místě (+2:28), což pro ni znamená vyběhnutá licence A. Mezi juniory si Medík vedl také výborně, když obsadil 25. místo (+1:30), Martin bere 47. místo (+1:57).

V pondělí program pokračoval kvalifikací middlu, kde z každé skupiny (A, B, C) postupovalo do úterního finále nejlepších 20 umístěných. Z českého týmu se to podařilo shodně 4 juniorům i juniorkám. Skvěle si vedla Míša Dittrichová, která i přes 2 drobné chybky doběhla na 2. místě! Postupují rovněž Medík (11.) i Martin (19.). Mimo postup bohužel doběhla Ľubka, která nabrala ztrátu v první polovině závodu a ani rychlý závěr bohužel nestačil dosáhnutí kýženého umístění.

Finále krátké trati proběhlo v sousedním prostoru (se stejným cílem jako včera), kde se postupně střídal kamenitý hřbet, hustník a rozbrázděný svah plný údolíček. Nejprve doběhla ve finále B Ľubka, která si spravila chuť a doběhla na 8. místě. O medaile se bojovalo ve finále A. Velký potenciál umákaza především Míša, která i přes 2 chyby doběhla na 21. místě (+4:46). Spokojená však určitě nebyla, TOP10 tentokrát byla jednoznačně v možnostech. Medík s Martinem se nevyhnuli větším chybám a seředili se na 46., resp. 47. místě se ztrátou přes 10 min.

Po dni volna se ve čtvrtek konal předposlední závod - klasika. Závod měla stejně jako v úterý middle skvěle rozběhnutý Míša, která na prvním rádiu figurovala na 4. místě. Na 5. kontrolu však udělala velkovu chybu v dohledávce a medailové ambice vzaly za své..., po zbytek trati Míša opět běžela výborně a nakonec závod dokončila na pěkném 17. místě (+5:36). První medaili pro český tým vybojovala stříbrná Lucka Semíková! Ľubka opět potvrdila příslušnost mezi lepší juniorky a obsadila pěkné 38. místo (+9:52). Medík mezi juniory doběhl na 44. místě (+12:34), Martin na 62. místě (+15:26).

Program JWOC vyvrcholil štafetami. Míša byla po pěkných výsledcích nominována do A týmu (Dittrichová - Semíková - Mulíčková), který spolehlivě rozběhla na přelomu první desítky v kontaktu se skupinou holek. Ostatní holky podaly výborné výkony a vybojovaly pro český tým bronzovou medaili! Českým juniorů se dařilo trochu méně a vybojoval i tak solidní 7. místo. Medík běžel na druhém úseku slovenského A týmu, který na 8. místě zaostal jen pár vteřin za českým týmem. Martin rozbíhal slovenské béčko a Ľubka rozběhla dívší MIXovou šfatetu.