ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Proběhlo další MČR, kde jsme rozšířili letošní medailovou sbírku na průběžných 5 kousků...

Do Vojtíškova jsme se vrátili po celých 16 letech, kdy pamětníci běhali do "ještě větších kopců, než jsme čekali" a jiní spíš nepamětníci večer vršili úctyhodný kopec prázdných kelímkáčů :-).

Tentokrát proběhlo tomto památném prostoru MČR na krátké trati. Stavitelem nebyl nikdo menší, než Vojta Král, který připravil pěkné tratě, občas technicky zamiddlinkované, občas rychlé přesuny, občas zarostlými bažinami. Oproti drsným předpokladům v kopcovitém horském terénu byly hodně rychlé, většině tratí by tak neuškodilo pár set metrů navíc k přesnějšímu dodržení směrných časů.

A našim závodníkům se opět dařilo! V mladším dorostu zatím spíše sbíráme zkušenosti z většího závodění, každopádně Šimon se stabilnějším výkonem (po oba dny) zase o kousek přiblížil k vyběhnutí licence A. V H18 pěkně zaběhl Martin Roháč, který si svým 10. místem zmíněnou licenci A pojistil pro příští sezónu. Mezi juniory Medík průběžně vedl celý ŽA, takže určitě doufal v lepší, než 14. místo. Od možné medaile jej dělila chyba na začátku i na konci závodu. V juniorkách potvrdila skvělé jaro Míša Dittrichová, která si tentokrát doběhla pro těsné stříbro! Výborně běžela po většinu trati i Sára, kterou však chyba na konci závodu stála velkou bednu - v cíli nakonec 10. Ľubka s Kačkou se nevyvarovaly chybám, takže dokončily závod s větší ztrátou.

Mezi ženami začala skvěle Venda, která do 8. kontroly vedla, pak však přišly 2 chyby, které ve vyrovnaném závodě znamenaly 9. místo. Radka v cíli pak 49. V mužích se zaskvěl především Jonáš, který po výborném výkonu bere první individuální medaili - bronzovou! Bezchybně si vedl i Vojta Sýkora, který v závodě potáhl pozdějšího vítěze, což v cíli znamenalo 6. místo! Kvalitní formu potvrdil i Štěpán, který veze 17. místo i 22. Chlup.

Na večer jsme se přesunuli do malebné chaty Lesovna, kde jsme přidali večerní fázi formou dost běhavého pingpongu :-).

V neděli se ve stejném prostoru běžel závod ŽA / ČP nabzkrácené trati, kde jsme se opět neztratili. Za zmínku stojí především 1. místo Míši mezi juniorkami a 4. místo Vojty Sýkory. Velkou premiéru si úspěšně odbyla Eliška, která sice nemá oprávnění běžet D18A, nicméně na dámskou elito to tentokrát stačilo :-).