ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
 

Jak už snímek napovídá, první mistrovský víkend dopadl úspěšně, ale popořádku...

Za zmínku ještě stojí víkend před 2 týdny a konečně první závody, které proběhly hned na celostátní úrovni - sprint a krátká trať ČP a ŽA v Jihlavě. Z nejlepších výsledků jen narychlo - 1. Medík, 2. Míša, 4. Sára, 4. Venda, 4. Jonáš, 8. Vojta... a v neděli na KT z Čeřínku - 1. Míša, 2. Venda, 3. Medík, 4. Vojta, 8. Sára - skvělé výsledky našich juniorů a dospělých! Další informace zde.

22. a 23. května proběhl první mistrovský víkend. Sobotní sprint se konal ve Šternberku. Tratě byly rychlé, krátké, nezáludné, ale pěkné. Stavitel Peca Skyva nevyužil umělých překážek, jak se všeobecně očekávalo, ale přesto se na tratích našlo několik zajímavých voleb. Naši závodníci mladšího dorostu zatím jezdí spíš sbírat zkušenosti - pro Šimona i Áďu šlo o první individuální MČR a umístění ve 4. desítce nejsou zklamáním. V juniorkách si skvěle počínala nová posila Míša Dittrichová, která vedla hned od prvního mezičasu a v průběhu trati jen navyšovala náskok na ostatní soupeřky! Ve stejné kategorii potvrdila kvalitu také Sára, která cílovala na 9. místě (34. Kačka). Zlato si odváží také Medard Féder, který opět porazil českou juniorskou scénu!

V hlavních kategoriích dospělých si nejlépe vedla Venda Horčičková, která držela na trati 5. místo, nicméně po chybě v areálu kláštera finišovala jako 7. (Radka 49.). Vojtu s Jonášem v mužích dělila od stejného času jen vteřina, tentokrát ve prospěch Vojty, který doběhl na 8. místě. Oba však v závěru trati museli po výpadku krabičky razit do mapy... Dobře běželi také Štěpán s Chlupem na 24., resp. 28. místě.

V neděli jsme se přesunuli do Litovle na sprintové štafety. Tratě byly opět velice rychlé, kontaktní, na můj vkus už moc jednoduché, takže každá ztracená vteřina hrála roli. Volby byly dost vyrovnané, takže nachytat se dalo opravdu jen přehlédnutím kolečka na mapě nebo špatným ražení z množství kontrol v parkovém pytlíku.

Dorost bohužel nemáme, tak se přesuneme rovnou k dospělým, kde naše áčko obhajovalo loňskou zlatou medaili... a dařilo se i tentokrát! Štafeta ve složení Míša - Jonáš - Vojta - Venda bojovala po celý průběh závodu na nejvyšších místech (Jonáš se svým nejrychlejším mužským časem dne dokonce předával jako první) a po disku štafety ZBM vystoupila na bronzový stupínek! Po Jonášovi musím ocenit i Míšu Dittrichovou, která svůj křest v hlavní kategorii a áčkové štafetě zvládla na prvním úseku výborně, když předávala v kontaktu jako 7., jen 20" za vedoucí SSU.

Zajímavý souboj předváděly štafety B a C, při kterém celé 3 úseky měla navrch štafeta C a papírově silnější soupeři ji překonali až na posledním úseku.

První mistrovské závody pořadatelé zvládli výborně, těšíme se na další...