ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Není nic staršího než den staré noviny (v tomto případě spíš skoro 2 měsíce), nicméně krátké připomenutí připomenutí je potřeba. Po úspěšných sprintových startech jsme se po zbytek sezóny přesunuli do lesa. A nevedli jsme si vůbec špatně...

MČR klasika

Závody proběhly 19. 9. ve svažitých terénech poblíž Bystřice nad Pernštejnem. Kopce byly pro závodníky opravdu velkým oříškem, např. muži se na 13,2 km dlouhé trati museli vypořádat s 870 m převýšením! Z našich mužů se nejvíce dařilo Vojtovi Sýkorovi, který závod dokončil na 8. místě, kvalitní je také 10. místo pro Štěpána Mudráka. V kategorii žen nejlépe dařilo Vendě Horčičkové, která doběhla na 10. místě. Po několika chybách na trati však se svým výkonem příliš spokojena nebyla. Na 19. místech ve svých kategoriích skončili Martina Jirčáková a Dušan Zentrich. V mládežnických kategoriích podali kvalitní výkony Medard Féder a Sára Bednaříková, kteří v kategoriích juniorů, resp. starších dorostenek obsadili shodně 6. místo.

MČR štafety

Závody se konaly za deštivého počasí v lesích okolo Jakubčovic (poblíž Opavy). Jejich náročnost umocnil velmi zarostlý divoký terén, který pořadatel dokonale využil, takže po celý průběh závodu nebyla nouze o mapové chyby a z toho plynoucí dramatické zvraty. Štafeta mužů ve složení Jonáš – Štěpán – Vojta v závodě po prvním úseku dokonce vedla, poté se však nevyhnula drobným zaváháním, která v cíli znamenala konečné 6. místo. Dobře si vedlo i béčko, které uzavřelo TOP10 či céčko, které doBĚHLO JAKO 19. Ještě dramatičtěji to vypadalo se štafetou žen, která se v průběhu závodu pohybovala i ve druhé desítce, nicméně díky skvělému finiši Vendy Horčičkové se tým probojoval na výborné 4. místo! Štafeta startovala ve složení Radka Sklenářová – Martina Jirčáková – Vendula Horčičková.

Štafeta dorostenek si dlouho počínala na medailové pozici (Míša Dittrichová, Sára), finišmenka Kačka však chybovala, takže štafeta cílovala na 9. místě. Béčko ve složení Lucka Dittrichová - Áďa Pišová - Eliška Mudráková doběhlo jako 17. Holky trénujte, příští rok aspirujete na áčko ;-).

MČR krátká trať

Poslední mistrák proběhl pod taktovkou BOR začátkem října v Kunraticích u České Kamenice. Tratě vedly drsným terénem Labských pískovců, kde nebyla nouze o mapově náročné partie ve skalách. Příslušnost mezi českou špičku opět potvrdil Vojta Sýkora, který doběhl na 7. místě. V cíli však se svým výkonem příliš spokojený nebyl a několik chyb v mezičasech jen potvrzovalo, že tentokrát měl potenciál na lepší umístění. 14. a 16. pozici berou Štěpán a Jonáš. V kategorii žen jsme zažili medailovou radost! Venda podala v závodě kvalitní výkon, který v cíli znamenal stříbrnou pozici!

V ostatních kategoriích bere po kvalitním výkonu, avšak pomalejším běhu 26. místo Kačka (D18), 20. místo Terka (D20). Solidně si vedl mezi juniory Kryštof, který dokončil jako 13. a porazil i 15. chybujícího Medíka.

Z republikových závodů vše. Doufejme, že v příštím roce se budeme moct těšit na kompletní závodní kalendář.