ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Reprezentanty na přelomu srpna a září čekají další zajímavé boje, do kterých se zapojí naši závodníci Jonáš, Venda a premiéru v dospělém repre dresu si odbyde junior Vojta.

SVĚTOVÝ POHÁR (Lotyšsko)

Třetí kolo SP proběhlo v posledním prodlouženém srpnovém víkendu v relevantních terénech příštímu MS (2018). Českou republiku reprezentovali také 2 naši závodníci - Vendula Horčičková a Jonáš Hubáček. Stránky závodů najdete zde.

PÁ middle

Závodníky čekal náročný kopcovitý závod plný postupů a dohledávek v zeleném. Z českých reprezentantek nejlépe zaběhla právě Venda, když v cíli brala pěkné 22. místo se ztrátou 3:35 na vítězku Gemperle. Jonáš v nabité konkurenci stále spíše sbírá zkušenosti, jeho 55. místo a ztráta 7:41 znamenaly umístění v první polovině výsledkové listiny a spoustu zajímavých skalpů...

SO štafety

Holky postavily jedinou štafetu, která ve složení Adéla Indráková - Venda Horčičková - Jana Knapová, která vybojovala 8. místo (14. v neredukovaném pořadí). Vendi se na druhém úseku podařilo stáhnout 3 místa a předávat na průběžném 10. fleku... Jonáš byl nominován do štafety B ve složení Miloš Nykodým - Jonáš Hubáček - Tomáš Kubelka. A ten to tým byl hodně vidět, když Dým předával Jonášovi v kontaktu na 3. místě. Jonáš běžel skvěle, dlouho sám běžel na druhém místě a na dálku držel krok se světovými esy (Kyburz, Runesson, Lundanes...), na konci trati však byl dostižen a předával na 8. místě, 19 s za druhými Švýcary. Kubelka pak na posledním úseku něco ztratil, ale udržel 8. místo aspoň v redukovaném pořadí. A tým (Petržela - Šedivý - Král) ztratil na naše Béčko 2 místa a 2:32.

NE sprint

Závod začal kvalifikací, která se však našim (LCE) závodníkům příliš nevydařila. Venda nepostoupila o pouhé 3 s, odpoledním finále B zaběhla pěkné 6. místo. Po včerejšku unavenému Jonášovi chyběla na postup téměř minuta, odpoledne si však spravil chuť 12. místem ve finále B. Hvězdou dne se stal Vojta Král, kterému se v tomto závodě poprvé podařilo vyhrát závod SP!!!

EUROMEETING (Norsko)

Tzv. utkání B-týmů se účastní i česká reprezentace, která do bojů, s jasným cílem sbírání zkušeností v náročném severském terénu, vysílá tým mladých nadějí. Z našich borců si první ostrý start v závodě seniorů odbyde Vojta Sýkora a z Estonska se přesouvají také Jonáš a Venda (více o nominaci českého týmu zde).

Závodníci se mohou těšit na ryze lesní program a novinku v podobě krátké tratě s hendikepovým startem (prolog v pátek večer a v sobotu pak hendikepový závod), který nejspíš testuje tento formát pro lesní MS 2019, konaném právě v Norsku. V neděli můžeme našim reprezentantům fandit na klasice.

Závodníky pak čeká několik tréninků a ve čtvrtek účast na Mistrovství Norska na klasice.