ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
V těchto dnech se konají dvě vrcholné akce letošní MTBO sezóny - mistrovství Evropy a mistrovství světa. Na obou z nich mají Luhačovice své zástupce.

Vilma Králová, která již vloni vybojovala titul juniorské mistryně světa ve štafetě (spolu s Veronikou Kubínovou z Karlových Varů a Andreou Kameníkovou z Nového Boru) se i letos nominovala do juniorské repre.

 

Mistrovství Evropy Francie29.7. - 5.8.2017

A na letošním Mistrovství Evropy juniorů ve francouzském Orléans nezklamala, ba naopak! Přivezla si z něj zlatou medaili ze závodu jednotlivců na krátké trati, stříbrnou medaili rovněž ze závodu jednotlivců na klasické trati, kde ji od titulu mistryně Evropy dělily pouhé dvě vteřiny, dále bronzovou medaili ze smíšené štafety, kterou jela společně s Matyášem Ludvíkem z Nového Boru a svůj vyrovnaný perfektní výkon završila zlatou medailí v tříčlenné dívčí juniorské štafetě. 

Ve veteránech nás reprezentovali Staňoš Mudrák a Lenka Vavrysová, která - jakožto Vilmina mamča - potvrdila, že jablko nepadá daleko od stromu, jelikož skončila druhá ve smíšených štafetách.

 

Mistrovství světa Litva20.8. - 26.8.2017

Světový šampionát začal krátkou tratí, na které Viilma skončila na velké bedně - šestá, zlato přitom brala další z Češek, Veronika Kubínová. Šesté místo bylo Vilmě přisouzeno i v následujícím závodě s hromadným startem. Zacinkalo to konečně v závodech štafet, v němž juniorské trio Veronika Grycová, Vilma Králová a Veronika Kubínová vybojovalo bronz. Závod na klasické trati opět ovládla Verča Kubínová, Vilma se vešla 10. místem do top ten. V závěrečném sprintu se duo Vilma a Veronika seřadilo na 11. a 12. místě.