ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
aneb zpráva o účasti z MČR ve sprintech

Druhý mistrovský víkend přinesl do Luhačovic druhou medaili. Tímto bych chtěl ještě připomenout bronz, který před měsícem za měsíčního svitu vytěžil Vojta.

Zpátky do Brna. Program začal v sobotu sprintovými štafetami. Pořadatelé chvíli otáleli s přiznáním závodního prostoru, takže jsme nejprve museli šalinou dojet na Kotlářskou, případně autem k právnické fakultě, a pak přes ZŠ Kotlářskou pod Špilas omrknout závodníky. V cíli ale panovalo ticho po pěšině, protože ti závodníci byli v karanténě vedle v ZŠ Husova. V sobotu asi měly školy den otevřených dveří. Pak ale došli, odstartovali a zjistili, že v terénu nenajdou jen tu tichou pěšinu, ale i pekelné kopec, keré museli směrem ke Špilasu mockrát vyběhnout, aby mohli sestoupit zpátky do podhradí... Našim závodníkům se dařilo. Dospělí dokázali vyběhnout nejlepší výsledek Luhačovic v historii sprintových štafet, když naše štafeta ve složení Máca - Jonáš - Vojta - Madla finišovala na 4. místě! Asi by se našly nějaké chybky ve výkonech našich borců a borkyň, ale aspoň si nespletli sport, protože diskem se hází spíš přes kopec na Palečáku... Nutno dodat, že Jonáš s Vojtou byli ten den nejrychlejší klučičí dvojicí. Béčko finišovalo na pěkném 19. místě. Oproti minulým letům se tolik nedařilo našemu dorostu, když si to áčko s béčkem na finiši rozdalo o 12. místo. V MIXech jsme tentokrát nevyhráli, když jsme fičeli tak rychle, až jsme cílařům unikli z dohledu - mrkni na náš 3. úsek nebo finiš. Čest našich barev na bedně nakonec uhájili starší veteráni, kteří si ve složení Eva - Libe - Martin - Eva doběhli pro 3. místo!

V neděli dopoledne závodila početná skupina závodníků na Kravi hoře, kde nás čekala kvalifikace DH21, Veteraniáda a veřejný závod. Terén na Kraváku a okolo planetária mě mile překvapil četností ohrad, plotů, zdí a průchodů mezi nimi, které dohromady vytvořily zajímavý labyrint, nutící závodníka neustále číst mapu a přemýšlet o volbách. Docela se dařilo našim dospělým a nejvíc Madle, Jonášovi, Johanovi a Štěpánovi, kteří postoupili do odpoledních bojů o medaile. Mezi veterány zaletěly především naše DH50, které Petr s Dášou vyhráli a Juraj s Ivou brali pomyslný bronz! Také ve veřejném závodě jsme skládali bedny, takže aspoň jmenovitě - Mariánek, Dano, Adélka, Katka a Martina.

Odpoledne jsme vyrazili do centra na Moravák, kde jsme jsme s napětím sledovali boje o mistrovské medaile. Naši závodníci nastupovali s odlišnými cíli. V některých případech šlo o barvu medaile, jiní se chtěli zviditelnit repre trenérům v bojích o nominaci na světové mistrovství; tamten si chtěl vyběhnout áčko a onen aspoň dokončit ve zdraví :-). Na začátku článku jsem jednu medaili slíbil, takže... Vojta běžel rychle, docela bez chyb a hlavně s převahou porazil všechny juniory, takže si po zásluze veze zlatou medaili! Ve stejné kategorii zaběhl pěkně i Libor, který si i přes 2 chybky vyběhl výborné 6. místo. Dobře zaběhla i juniorka Bára, která i přes nedávou zdravotní nepřízeň finišovala na pěkném 11. místě. V případě našich dospělých jsem psal o úspěšných řešitelech dopoledního semifinále - Madla, Jonáš, Johan a Štěpán. Fantasticky zaběhl především Jonáš, který po celý průběh závodu slyšel cinkot medaile a nakonec po výborném výkonu veze brambory. Tento víkend už druhé, to se kluci na privátě pomějí. V kategoriích dorostu si Dodo a Vopa mohou užívat licenci A i v příštím roce, ostatní závodníci se musí snažit dále...