ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Letošní mistrovství oddílu v halovém OB hostily tvrdé terény haly Radostova v Luhačovicích. Všichni závodníci svedli nelítostný boj s nepříznivým únorovým počasím a po závodě nezůstal kámen na kameni...

Závod proběhl v panenském prostoru, ve kterém se konaly závody orintečního běhu vůbec poprvé. Aby se plně využil potenciál terénu, všechny elitní kategorie měly zhruba v polovině vloženu výměnu mapy, ale tvrdá a rychlá podložka i tak dovolila vítězům atakovat časy okolo 2minut (rada HOBLCE rozhodla o navýšení časového limitu pro další ročníky a také o změně systému na Kvalifikace + Finále). 

Závodu se zúčastnili zástupci téměř všech kategorií, jen z kategorie žen si nikdo body neodvezl. Celkovým vítězem se stal Marek Cahel, který si na rozdíl od mladších favoritů zkušeně poradil se záludnou tratí v malém měřítku (ve výsledcích první Johan Vavrys se účastnil závodu mimo soutěž).Věříme, že v dalších ročnících Marek nebude mít obhajobu jednoduchou a více závodníků tuzemských i zahraničních ho přijedou potrápit v boji o titul.

Do celoročního hodnocení si podle systému bodování (technické know-how pořadatele zatím nemohlo být zveřejněno z důvodu zachování konkurenceshopnosti po dobu konání seriálu) si polepšila více než polovina zúčastněných. Dosud však nebyly rozdány všechny karty a proto se vy ostatní neváhejte zapojit do dalších závodů poháru a poprat se tak o prestižní titul.