ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Minulou sobotu jsem se zúčastnil Mistrovství Tasmánie v 12. hodinovém rogainingu. Byl to sice můj první a počítám, že na dlouhou dobu poslední běh delší jak 10 hodin, ale i tak ve své zakomplexovanosti mám potřebu tvrdit, že to byl nejkrásnější rogaining, co se za dlouhou dobu minimálně na jižní polokouli odehrál. 
 
Všechno se odehrálo na ostrově Maria Island, který se nachází při východním pobřeží Tasmánie. Celý ostrov je národní park, takže žádné vylomeniny jako odhazování vajglu po vzoru některých asijských turistů se nekonalo. Dokonce nás místní šerofové donutili si vydezinikovat boty, abychom jim prej nepřinesli cizorodé bakterie, který by mohly vyhubit místní populaci orchideí.
 
Do závodu jsem nastoupil s belgičanem Jeremym, který v Tasmánii taktéž zastává funkci kouče. Od záčátku jsme byli považováni za největší favority (asi proto, že jsme byli snad jediní v elitní kategorii pod 40 let). I přesto, že jsme posbírali všechny kontroly, suveréně vyhráli a naběhli 72 km za 11 hodin, tak to přeci jenom nebylo úplně o závodění. Na trati jsme potkávali 3 druhy klokanů, wombaty, v dálce byli vidět delfíni, v noci se dokonce ukázaly ty bestie tasmánští čerti! Jen na velryby ani na hady nepřišlo, což bylo těžké zklamání.  
 
Asi 2 dny jsem po tomto zážitku chodil jak "zkurvená žebračka" a sedat mi musela pomáhat má horní polovina těla, ale celkově to hodnotím jako těžce pozititvní zopakováníhodnou záležitost. 
 
 
Mrkněte na mapu a fotky, stojí za to!