ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Z nejprestižnějších klubových závodů - Mistrovství ČR štafet a družstev, vezeme 2 medaile a spoustu dalších skvělých výsledků...
 

MČR ŠTAFET

Závody proběhly v obci Prysk, která je pro našinec docela daleko. Takže jsme vyrazili busem už v pátek a příjemnou cestu jsme zakončili na prověřeném ubytovacím zařízení Termit v Doksech, abychom mohli v sobotu běžet do růžova vyspaní...

Samotný závod po oba dny probíhal v nepříliš rozlehlém kopcovitém terénu se spoustou zařízlých údolích, plných skalek a kamenů. Takže pro nás sice krásný, ale spíše méně přátelský terén. Přesto se luhačovickým týmům velmi dařilo. Mezi nesoutěžními kategorii jsme získali 2 pódiová umístění - mezi MIXy na bednu nevystoupila štafeta ve složení Johan - Mára - Zdeňa, která zvítězila stylem start-cíl. V prvním týmu Valašské oblasti (Valachyň nebo Valašek? :-)) v kategorii D14 zaběhla druhý čas na třetím úseku a posunula svůj tým na druhé místo Dášenka Hubáčková (níže na obr. druhá zleva)!

Mezi veterány zaběhli nejlépe naši mladíci David - Staník - Pepíno, kteří v H135 cílovali na 4. místě, tým LCE2 Pytris - Juro - Franťál doběhl na 11. pozici. Mezi veteránkami doběhly Iva - Eva - Dáša v D135 na 9. místě, holky však možná mířily malinko výš.

V dorosteneckých kategoriích si nominaci vyběhly vždy 2 štafety. Rozsáhlejší marodka si však vynutila speciální řešení a do obou štafet dorostenek byla povolána vždy jedna žákyně. Tým LCE A si ve složení Dorka - Terka - Terka vyběhl 20. místo a holky tak dokázaly i v oslabené sestavě vyběhnout soutěžní body už na třetích podzimních štafetách. Holky LCE B ve složení Sára - Natka - Anička doběhly na 27. místě.

První podzimní medaile z MČR jsme se dočkali v kategorii H18. První dva úseky v podání Libora a Vopy znamenaly solidní pozici pro Vojtu, který vybíhal z pátého místa, sice mimo dosah pozdějších vítězů z Brna, ovšem v kontaktu se silnými týmy LPU, PHK a STE. Brzy se vytvořil silný tandem PHK-LCE, který rozdělilo až špatné Vojtovo oběhnutí skály v pytlíku - na finiš už nezbylo dost času, i tak je bronz po nepříliš šťastné štafetové sezóně skvělým úspěchem!

V mužské kategorii kvalitně rozběhly oba naše týmy, které se po 2 úseky držely téměř pohromadě v polovině druhé desítky. Skvělý výkon pak předvedl Jonáš, který doběhl A štafetě ve složení Bača - Valenťák - Jonáš pro konečné 7. místo. Štafeta LCE B ve složení Štěpán - Vegan - Kiri finišovala na slušném 20. místě. V kategorii žen nastoupily holky ve složení Radka - Madla - Venda, které v cíli vybojovaly 13. místo, což jsme brali v tu chvíli jako dobré a adekvátní. Holky však ještě neukázaly vše, co v nich dříme...

MČR KLUBŮ A OBLASTNÍCH DRUŽSTEV ŽACTVA

MČR družstev je každoročním svátkem českého OB, který na konci sezóny definuje nejlepší kluby tohoto roku. Luhačovice se zase po letech dostaly do společnosti medailistů mezi takové giganty, jako jsou Brno, Pardubice nebo Hradec Králové.

Ale popořadě. V nesoutěžním závodě nesmím zapomenout na krásné 15. místo týmu MIX, které s nasazením vybojovali Mára - Natka - Víťa - Anička a Max. V týmu MIX B heroicky bojovala naše nová členka Darja, která těžký závod úspěšně dokončila!

Do žákovského A družstva Valašské oblasti dostala důvěru jen Dášenka. Tým byl naneštěstí DISK po neoražení sběrky na druhém úseku, výkony našich nejlepších žáků by jinak stačily na solidní 11. místo. Z dalších žáků byly nominovány Sára Bednaříková (H14), Adéla Pišová, které přispěly k 20. místu družstva B; za C tým (28. místo) nastoupily Katka Nevěřilová, Šimon Sláma a Bára Pišová.

Dost se dařilo našim veteránům, ale medaile z toho nakonec nebyla:
 
4. místo DH275: Libe - Iva - Martin - Mirka - Pepíno
5. místo DH225: Vegan - Dáša - Staník - Eva - David
13. místo DH225: Pytris - Renča - Juraj - Hanka - Franťál
 
V kategorii dorostu jsme bohužel hned po prvních dvou úsecích nabrali ztrátu přes 26 min. Kvalitní výkony zbylých úseků však dokázaly nelichotivou pozici postupně vylepšovat. Cenný je hlavně Vojtův nejlepší čas na nejdelším 5. úseku. Umístění v desítce je nakonec pro co se týče zkušeností rozmanitý tým: Libor - Dorka - Medík - Terka Ressová - Vojta - Terka Golová - Vopa, solidní vizitkou.

Největšího úspěchu jsme dosáhli v mistrovské kategorii dospělých. Základem úspěchu je kvalitně rozběhnutý závod, aby se mohly ostatní úseky vést na čelní vlně. Své by o tom mohli vyprávět třeba kluci z PGP... Toto však Bača plní beze zbytku a předává Madle na 2. místě, když celý doběh plive na záda vedoucím TURkům. Na druhém úseku nám z rádií zní ještě hezčí písnička: Luhačovice vedou! Diváckým úsekem probíhá Madla už viditelně unavená, ale v pytlíku drží kontakt se soupeřkami a předává Valenťákovi jako čtvrtá na dostřel jeho soupeřům. Jiří se sice včera cukal ohledně nominace, ale v lese opět dokazuje příslušnost k A družstvu a po skvělém výkonu předává za Pardubucemi jako druhý. Na čtvrtém úseku se před nás dostávají už jen Žabiny, naopak Radka mírně utíká Topince z PHK a předává na 3. místě! Jonáš se tedy na trati těší z TOP společnosti, už na 2. kontrole však z dáli stínuje záda Páji Kubáta (PHK), "naštěstí" dnes nepříliš jistého... Mezitím na 5. kontrole těžce chybuje vedoucí tým LPU (PK), který razí až daleko za naší dvojicí. Ani v dalším průběhu závodu tandem Kubát-Hubáček příliš nespolupracuje, kluci si vzájemně utíkají a opět se po chybě jednoho či druhého sbíhají, my je však na diváckém úseku sledujeme společně na 2. a 3. místě. Já si pro zajímavost pouštím stopky a měřím... V náročném pytlíku Jonáš už nestíhá rychlejšímu Pájovi, mezitím se však ukazuje, že ztráta čtvrtého týmu byla téměř 5 min (v pytlíku dále rostla) a začínáme věřit na původně nemyslitelné... Na šestém úseku běží Venda jak umí a i přes menší chybu na 8. kontrole dál navyšuje náskok na na čtvrté Žabiny B! Do posledního úseku tak vbíhá Johan stále jako třetí s luxusním náskokem 6:31. Chtělo by se napsat, že se žádné drama nekonalo, ale i tak se nám dalo těch pár desítek minut brnkat na nervy, než jsme s radostí shledali, že si to Johan v klidu pohlídal: Máme BRONZ!!! A shromaždiště je naše...

Nutno dodat, že družstvo napsalo bronzovou větu do naší historie - tuto medaili jsme dosud neměli. Faktem je, že celý tým podal mezi soupeři nejvyrovnanější výkony. V průběhu závodu jsme nespadli níže, než k bramborám a žádný z našich závodníků neběžel horší, než 10. čas na úseku - to se nepovedlo žádnému jinému dospělému družstvu! Pokud vezmeme ohled na věk, náš tým devadesátek narušoval jen Bača :-), v TOP10 měla mladší štafetu jen Kamenice.

Asi není třeba dodávat, že oslavy nebraly konce, kdo byl, viděl, kdo nebyl, uvidí na zabíjačce a možná i dřív (a jak nás znám, určitě i později) :-). Každopádně díky za nezapomenutelný zážitek!

Díky Kademu za fotky (otevřením obrázků v novém listě získáte náhled na obr. v lepším rozlišení).