ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Vrchol individuální podzimní sezóny se odehrál v Pusté Rybné.

Hned na úvod reportu musím zmínit, že nejlepšího výsledku jsem dosáhl já! Sobotní kvalifikaci mi stačilo odběhnout na 91% a ušetřené síly jsem raději investoval do večeře. V neděli ráno jsem musel trošku rozhýbat bolavé nohy a příjemně vyplněný bříšek (v jehož útrobách se odehrával boj výborného perníku ze shromaždiště s výborným bramborákem z večera). Ten podstatný zápas se ale odehrál v lese. Na trati jsem tentokrát nechal všechno po zásluze si doběhl pro titul v kategorii T6! Podobným úspěchem se může pyšnit snad jen bronzový Vladan z kategorie T9... Krásný výsledek však čeří vyběhnutí z mapy na 3. kontrolu (k tomuto místu se však ještě vrátíme).

Nepochválím-li se sám, nikdo to za mně neudělá. Ted už přejděme k mistrovským kategoriím, kde (ač nevezeme medaili) jsme si nevedli vůbec špatně:

Kategorie dorostenek a juniorek zůstaly našimi dívkami téměř neobsazeny. Nejlepšího výsledku dosáhla v D16 Terka Ressová, která 12. místem v B finále (celkem 30. místo v MČR) potvrdila lepšící výkonnost a oproti lonsku poskočila o 2 finálové skupiny. Při neúčasti studentky Terky Šmelíkové a nemocné Báry Vavrysové jsme na víc asi pomýšlet nemohli. V hlavní dámské kategorii se postupem do A finále po zranění úspěšně vrátila Venda Horčičková. Po pěkném výkonu z toho v cíli bylo 17. místo se sedmiminutovou ztrátou na zlato - holky běžely neobvykle vyrovnaně - mrkněte na GPS záznam!

Mezi pány jsme byli vidět o něco více. Ve starším dorostu svá želízka pánové bohužel zažehli - Libor se ještě za polovinou závodu držel na stříbrné pozici, několik technických chyb v realizaci ho však srazilo na 5. místo. Vojta, tentokrát nevolil dobře na zásadních postupech a finišoval jako 8. (1:49 od medaile). Mezi juniory byl na 6. místě vyhlášený Štěpán a ukázal, že se po tréninkovém výpadku dere zpět do formy.

V hlavní mužské kategorii postoupili do bojů o medaile hned dva Luhani. Valenták svůj závod dobře rozběhl a po půlhodince figuroval na 20. místě. Postupně však začala nastupovat únava (možná i proto, že večer nesnědl celý bramborák...), přesto před jeho výkonem na 17,2 km dlouhé trati, které zvládl za 113 min, smekám! Jonášovy ambice byly pravděpodobně o něco vyšší, hned na 3. kontrole (na stejném postupu jako Vlája) se však musel potýkat se slepou mapou - i GPS ukazuje, jaký je to rebel... Následovala spolupráce s Kingem, která skončila odlišnou (a pomalejší) volbou na 21. kontrolu. V cíli z toho nakonec bylo 10. místo, což je, pokud mě pamět neklame, vyrovnání Bačova zatím nejlepšího luhanského výkonu na tomto mistrovství v tomto tisíciletí. Chyby ukazují, že příště by mohlo být i lépe... Za zmínku stojí i Johanovo 7. místo v B finále.

    

U veteránských kategorií se nám nejvíce dařilo v D50A, kde si Eva odváží bramborovou medaili a Iva doběhla na 8. místě. Mezi nejmladšími veterány ukázal formu 5. Juraj, na 11. místě cíloval David. Do finále A ještě postoupili Mirka, Stanoš, Juraj Šmelík a Libe.

Stránky závodu se všemi informacemi najdete zde.