ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Na Velikonoce jsme tentokrát vyrazili do skal na Kokořínsko. Vzhledem k omezenému přístupu do CHKO jsme ale navštívili rozmanité spektrum terénů.

První trénink jsme si střihli cestou v Mladé Boleslavi, kde jsme absolvovali sprint z pera Honzy Procházky, tedy trénink pro reprezentaci, pořádaný před 4 lety. Situaci na zajímavé trati zkomplikovaly uzavřené schody a branka, takže trénink nakonec proběhl bez výsledků - Livelox.

Nočák fungoval jako výklusová fáze a rozmapování v nejbližším lese našeho ubytování. Tratě nás nutily k vědomé směrové navigaci, tedy pečlivému používání buzoly - mrkněte na Livelox, jak se nám to dařilo.

Na pátek připravil Evžen rychlé okruhy, které testovaly míru zbrklosti naší mládeže. Výborná průběžnost i viditelnost umožnila vyvinout opravdu svižné tempo, které ale mohlo způsobit nižší míru koncentrace a nedostatečně rozmyšlené náběhy do členitých skalnatých dun - GPS (všechny kontroly), výsledky.

Při kombotechu jsme procvičili základní navigační techniky - běh na směr, vnímání vrstevnic. Třetí okruh sloužil k nácviku některých typických situací pro členité skalní města - především volby postupů a dohledávky. Okruh byl až extrémně kopcovitý, pro jeho zdolání byl potřebný slušný horolezecký výkon, takže čest všem, kteří jej celý dokončili - GPS.

V sobotu dopoledne jsme absolvovali druhou etapu Pražských Velikonoc - long na Selské rokli - Livelox, výsledky.

Odpolední sprintovky sloužily k rozproudění unavených svalů. Na rozfarstované rychlé trati ale bylo stále potřeba zůstat sám sebou a ne jen běžet slepě za ostatními soupeři - GPS, výsledky.

Na poslední trénink jsme popojeli k České Lípě za nevelkým, ale krásným členitým lesíkem, ideálním pro middlík. Rychlé tratě na mapě bez cest vybízely k četnému přerychlení, které při slabším plánování a nepečlivé realizaci mohly zaznamenat řadu chyb. Livelox a výsledky ukazují, že se stále máme co učit...

Příjemné trénování v okolí Nedamova bylo už pátým soustředěním našeho TSM této sezóny. Další setkání proběhne v úterý 23. 4., kdy se (nejspíš ve Zlíně) otestujeme na dráze.