ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Minulý týden od 7. 8. do 11.8. se uskutečnil příměstský tábor v Luhačovicích a jejich blízkém okolí. Zúčastnilo se 8 dětí, vyzkoušeli jsme si orienťák, zahráli si spoustu her a poznali nové kamarády.
 
PONDĚLÍ bylo od samého rána deštivé, takže jsme začali indoorovými aktivitami v Sokolovně. Vzhledem k celodennímu dešti jsme museli vytáhnout pláštěnky a udělali jsme si tak menší tour po Luhačovicích, kterou jsme zakončili na bazéně a následně na bowlingu. Jednalo se o první seznamovací den. Jak seznámení s kamarády, s vedoucími, tak i s orienťákem.
 
ÚTERNÍ počasí už nám hrálo trochu více do karet, takže jsme konečně mohli začít fungovat venku. Ráno jsme zahájili orienťákem na Řetechově, každý zde absolvoval 2 okruhy. Pak jsme s mapou a dalšími úkoly přešli z Řetechova na Sojsinku, kde jsme postavili domečky pro skřítky. Ze Sojsinky se pokračovalo přes Podhradí do Bludičky na oběd. Cestou jsme potkali nespočet dětských hřišť, takže vyzkoušet každé bylo naší povinností. 
 
 
STŘEDA byla opět nejasná ohledně počasí, a tak jsme se moc nevzdalovali od naší základny. Ráno se vydařilo a po dlouhé cestě a pár úkolech jsme dorazili na Jamu, kde už byly nachystané okruhy s kontrolami na orienťák. Každý si oběhl 3 okruhy a najednou přišel déšť, takže jsme zase vytáhli pláštěnky a zamířili na oběd. Po obědě se počasí nelepšilo, tak nám nezbylo než sbalit tenisky a vyrazit směr tělocvična. Naštěstí her byla spousta, ať už zaměřených na orientační běh, tak i jen obyčejných. O zábavu zde bylo tedy postaráno.
 
 
Ve ČTVRTEK nás čekal nejdelší výlet. Hned ráno jsme odjeli autobusem na Hájenku, odkud jsme pomocí úkolů a map došli až na Janův hrad. Tam jsme si na chvilku odpočali a šli zase běhat. V okolí hradu byla rozmístěna spousta kontrol s písmeny, které děti musely najít a poskládat z nich co nejvíce slovíček (děkujeme za poskytnuté mapy kamarádům z OB Vizovice). Po náročném dopoledni bylo potřeba doplnit síly, takže když se vytáhly řízky, nikdo neprotestoval. Nedalo se odolat návštěvě zámecké čokoládovny, kde jsme si udělali chutě, a nakonec jsme den zakončili výbornou zmrzlinou. 
 
 
 
PÁTEČNÍ poslední den byl velice teplý a sluníčkový. My jsme strávili dopoledne na Radostově. V rámci rozcvičky jsme si zahráli na vozidla na dopravním hřišti a po zbytek dopoledne nás provázely hry zaměřené především na orienťák. Odpolední část jsme spojili s prázdninovými závody RUMPÁL v Přečkovicích, kam jsme došli pěšky. Většina z nás se rozhodla zúročit nasbírané zkušenosti z celého týdne a vyzkoušet si orienťák v plné síle rovnou na lesním závodě. Někteří závodníci byli tak nadšení a přihlásili se na celý víkend.
 
 
 
Doufáme, že se dětem celý táborový týden líbil a že se třeba potkáme 6. září na tréninku! Děkujeme dětem i rodičům za vzornou spolupráci!
 
Pár fotek z celého týdne zde.
 

Na tréninku na viděnou!

Dáša, Katka, Dášenka, Aničká, Jíra, Martin